top of page

Samen werken aan een lichaam in evenwicht

Het hebben van hormonale klachten of darmproblemen is voor veel vrouwen iets wat bij het leven hoort. Ze proberen er zo goed en zo kwaad als het gaat mee te leven. Maar lieve vrouwen, dat is niet nodig! Een gezond lichaam hoort in balans te zijn, en ik help je graag bij het herstellen van dit evenwicht. Om weer te kunnen genieten van het leven ♥

Terug naar
hormonale balans

Er is niet veel voor nodig om je hormonen in de war te brengen. Het gaat om een precair evenwicht dat bij veel vrouwen, om welke reden dan ook, uit balans is. Er ontstaan dan klachten als hevige/pijnlijke menstruaties, hoofdpijn, gewichtstoename, stemmingswisselingen of een onrustige huid. Soms leidt dit zelfs tot vervelende aandoeningen als PCOS, Endometriose of PMS. Gediagnostiseerd worden met een van deze aandoeningen en de bijkomende klachten is al vervelend genoeg. Maar niet weten wat je eraan kunt doen is misschien nog wel frustrerender. 

Ik wil je hier graag mee helpen. Tijdens een traject neem ik je mee in de wereld van hormonen. We zoeken samen uit waar de disbalans bij jou is ontstaan. Er volgen meerdere contactmomenten en een uitgebreid behandelplan waarmee je de tools hebt om de regie voor jouw gezondheid in eigen hand te nemen. 

Nomali Fotografie (1823)_0025.jpg

EMB test: een uitgebreide gezondheidscheck

De EMB test is een Energetisch Morfologische Bloedtest die jouw gezondheid op verschillende niveaus onder de loep neemt. Zo wordt naast een bepaling van het algemeen bloedbeeld o.a. getest op darmparameters, intoleranties, mentale gezondheid en energetische belasting. Deze energetische bloedtest kan tot verrassende inzichten leiden en is  waardevol als aanvulling op een regulier Orthomoleculair traject. Met behulp van de EMB test en een zorgvuldige anamnese met gerichte vragen omtrent jouw levensloop en gezondheid kom ik tot een voedings-, leefstijl en suppletie advies op maat. Helemaal gericht op jou als persoon en de klachten die jij ervaart. Ik zie een enorme waarde in een combinatie van beide methodes. 

EMB test meet o.a.:

  • basis bloedbeeld

  • vitamine- en mineralenhuishouding

  • vrije radicaalschade en toxische belasting

  • lever- en darmverstoringen

  • spijsverteringsproblemen

  • verstoring door bacteriën, schimmels, parasieten en virussen

  • neurotransmitters (mentale gezondheid)

  • invloed van stress op jouw systeem

  • gezondheid van individuele organen zoals de pancreas, schildklier en de lever.

Surgical Mask

Een goede gezondheid begint in de darmen

Weleens gehoord van de darm-hersen as? Dit is de communicatie tussen de darmen en de hersenen onder invloed van het zenuwstelsel en de aanmaak van hormonen en neurotransmitters die zowel de darmen als de hersenen beïnvloeden. Het is dus niet gek dat je darmgezondheid invloed heeft op je mentale gezondheid, en andersom. 

Ik zie steeds enorm veel cliënten die dagelijks last hebben van buikpijn, opgeblazen gevoel, winderigheid, obstipatie, diarree of voedingsintoleranties. Maar ook klachten als acné, eczeem, stemmingswisselingen, depressiviteit, lage weerstand, schimmelgevoeligheid en bloedsuikerschommelingen zijn klachten waarvan de oorzaak vrijwel altijd in de darmen ligt. Om die reden maak ik in mijn praktijk veel gebruik van ontlastingsonderzoeken. Dit geeft een goed beeld van je (darm)gezondheid en duidelijke handvatten om mee aan de slag te gaan tijdens een traject.

Nomali Fotografie (1344)_0015.jpg

Herstellen na een Covid-19 infectie

Helaas zie ik het nog steeds regelmatig in mijn praktijk; mensen met enorme klachten n.a.v. besmetting met het Coronavirus. Veel geziene symptomen zijn vermoeidheid, verminderde spierspanning, en mentale/cognitieve klachten zoals concentratieverlies, stemmingswisselingen en hoofdpijn. Dit is een teken dat het virus nog niet goed is opgelost in jouw lichaam. Met alle gevolgen van dien voor jouw kwaliteit van leven. Je wilt je natuurlijk niets liever dan weer fit en vitaal voelen!

 

Gelukkig zijn er mogelijkheden om van dit vervelende virus af te komen. Belangrijk daarbij is om allereerst het virus uit het lichaam te halen en het immuunsysteem te kalmeren. Daarna kan de energie hersteld worden en kunnen de klachten afnemen.  

Ik kijk specifiek naar jouw klachten om te bepalen waar we moeten starten. Elk lichaam is anders dus de hersteltijd varieert. Middels intensief contact en de juiste supplementen zal ik je begeleiden naar herstel van jouw gezondheid.

bottom of page