top of page

Samen werken aan een lichaam in evenwicht

Het hebben van hormonale klachten of darmproblemen is voor veel vrouwen iets wat bij het leven hoort. Ze proberen er zo goed en zo kwaad als het gaat mee te leven. Maar lieve vrouwen, dat is niet nodig! Een gezond lichaam hoort in balans te zijn, en ik help je graag bij het herstellen van dit evenwicht. Om weer te kunnen genieten van het leven ♥

Terug naar een hormonale balans

Er is niet veel voor nodig om je hormonen in de war te brengen. Het gaat om een precair evenwicht dat bij veel vrouwen, om welke reden dan ook, uit balans is. Er ontstaan dan klachten als hevige/pijnlijke menstruaties, hoofdpijn, gewichtstoename, stemmingswisselingen of een onrustige huid. Soms leidt dit zelfs tot vervelende aandoeningen als PCOS, Endometriose of PMS. Gediagnostiseerd worden met een van deze aandoeningen en de bijkomende klachten is al vervelend genoeg. Maar niet weten wat je eraan kunt doen is misschien nog wel frustrerender. 

Ik wil je hier graag mee helpen. In een consult neem ik uitgebreid de tijd om je uit te leggen wat jouw lichaam nodig heeft om gezond te zijn. We zoeken samen uit waar de disbalans bij jou is ontstaan. Na afloop stuur ik je een plan van aanpak waarmee je de tools hebt om de regie voor jouw gezondheid in eigen hand te nemen. 

Rock Balancing
IMGL2619.jpg

EMB test: een uitgebreide gezondheidscheck

De EMB test is een Energetisch Morfologische Bloedtest die jouw gezondheid op verschillende niveaus onder de loep neemt. Zo wordt naast een bepaling van het algemeen bloedbeeld o.a. getest op darmparameters, intoleranties, mentale gezondheid en energetische belasting. Deze bloedtest kan tot verrassende inzichten leiden en is  waardevol als aanvulling op een regulier Orthomoleculair consult. Vandaar dat ik de uitslag altijd combineer met een uitgebreid consult. Met behulp van de EMB test en een zorgvuldige anamnese met gerichte vragen omtrent jouw levensloop en gezondheid kom ik tot een voedings-, leefstijl en suppletie advies op maat. Helemaal gericht op jou als persoon en de klachten die jij ervaart. Ik zie een enorme waarde in een combinatie van beide methodes.

EMB test meet o.a.:

  • basis bloedbeeld

  • vitamine- en mineralenhuishouding

  • vrije radicaalschade en toxische belasting

  • lever- en darmverstoringen

  • spijsverteringsproblemen

  • verstoring door bacteriën, schimmels, parasieten en virussen

  • neurotransmitters (mentale gezondheid)

  • invloed van stress op jouw systeem

  • gezondheid van individuele organen zoals de pancreas, schildklier en de lever.

Surgical Mask

Gezond zijn voor, tijdens en na je zwangerschap

Het is geweldig om moeder te worden en ook een spannende en kwetsbare periode. Niet alleen mentaal maar ook fysiek. Je lichaam heeft andere behoeftes tijdens de zwangerschap, en zeker ook in de periode ervoor en erna.

 

Mijn interesse in het creëren van een gezond lichaam heeft zich uitgebreid naar gezondheid rondom zwangerschap. Want zwanger worden en blijven bleek voor mij geen vanzelfsprekendheid te zijn. Ik ben me grondig gaan verdiepen in de behoeftes van mijn lichaam door veel boeken te lezen, podcasts te luisteren en opleidingen te volgen. Gezond zwanger worden betekent niet alleen zorgen voor een volwaardig voedingspatroon. Ook het beperken van schadelijke invloeden van buitenaf en het verbeteren van de eicelkwaliteit is van belang.   

Ik begeleid je met veel liefde en enthousiasme in dit proces van moeder worden. Hoe mooi als je je kindje de beste start kunt geven door goed voor jullie beiden te zorgen ♥

Herstellen na een Covid-19 infectie

Helaas zie ik het steeds meer in mijn praktijk; mensen met enorme klachten n.a.v. besmetting met het Coronavirus. Veel geziene symptomen zijn vermoeidheid, verminderde spierspanning, en mentale/cognitieve klachten zoals concentratieverlies, stemmingswisselingen en hoofdpijn. Dit is een teken dat het virus nog niet goed is opgelost in jouw lichaam. Met alle gevolgen van dien voor jouw kwaliteit van leven. Je wilt je natuurlijk niets liever dan weer fit en vitaal voelen!

 

Gelukkig zijn er mogelijkheden om van dit vervelende virus af te komen. Mijn werkwijze bestaat uit vier stappen en we beginnen bij de basis: 

1) het virus uit je lichaam verwijderen.

Virussen hebben de nare eigenschap zich te verschuilen in cellen waardoor ze niet goed zichtbaar zijn voor het immuunsysteem. Het virus moet dus eerst opgeruimd worden.

2) Daarna kan het immuunsysteem tot rust worden gebracht. Je klachten zullen dan hoogstwaarschijnlijk al flink verminderen.

3) Om naar de laatste stap over te kunnen gaan moet eerst de energie hersteld worden.

4) De laatste stap is herstel van de weefsels die door het Coronavirus zijn aangetast (o.a. het longweefsel). 

Ik kijk specifiek naar jouw klachten om te bepalen waar we moeten starten. Elk lichaam is anders dus het is lastig vooraf te bepalen hoe lang het hersteltraject zal duren. Middels intensief contact en de juiste supplementen zal ik je begeleiden naar herstel van jouw gezondheid.

Nomali Fotografie (1344)_0015.jpg
bottom of page