top of page

Leuk je te ontmoeten!

Yvette de Lint

Hormooncoach & Orthomoleculair Therapeut

Al sinds ik me kan herinneren ben ik gefascineerd door gezondheid en goed voor mijn lichaam zorgen. Toen ik op 30-jarige leeftijd te horen kreeg dat ik een verhoogde PAP had na het bevolkingsonderzoek voor baarmoederhalskanker begon ik me te verdiepen in hormonen. Een aantal maanden later werd PCOS geconstateerd met een daaropvolgend ziekenhuistraject i.v.m. een zwangerschapswens. Mijn dochtertje Philou is het prachtige resultaat van een bewustere voeding- en leefstijl i.c.m. essentiële supplementen naast een hormoontraject in het ziekenhuis. Mijn groeiende interesse in hormonen heeft ertoe geleid dat ik de opleiding Trainer Hormoonfactor van Ralph Moorman ben gaan volgen naast mijn werk. Na een master International Marketing en 8 werkjaren in dat vakgebied heb ik het roer omgegooid. Ik heb mijn baan opgezegd en ben de opleidingen Orthomoleculaire Therapie en Medische Basiskennis gaan volgen. Hier heb ik veel geleerd over de voorwaarden voor een gezond lichaam en de manier waarop je dit evenwicht kan herstellen. Begin dit jaar heb ik de opleiding 'Hormoontherapie bij HCN afgerond en over een paar maanden start ik met klinische Psycho-Neuro-Immunologie, ik ben nog láng niet uitgeleerd!

Tegenwoordig is het mijn werk om vooral vrouwen te begeleiden naar een gezonde leefstijl en hormonale balans. Ik specialiseer me in alle hormonale klachten zoals hevige menstruaties, gewichtstoenamen, hoofdpijn, huidklachten, slaapproblemen, stemmingswisselingen en vruchtbaarheidsproblematiek. En daarnaast ook darm-, spijsverterings-, schimmel-, lever,- en vermoeidheidsklachten. Het zal je verbazen hoeveel klachten terug te leiden zijn op een hormonale disbalans.

Wil je zwanger worden? Ik begeleid je graag in dit vaak kwetsbare proces waarin hormonale balans belangrijker is dan ooit. Ook tijdens en na de zwangerschap is extra aandacht voor je lichaam en je kindje van belang. Ik geef je kennis en tools voor een gezonde zwangerschap.

 

Ik werk samen met twee acupuncturisten - Ineke van der Ham en Diana Schadek - omdat Orthomoleculaire Therapie en acupunctuur een enorm krachtige combinatie is wanneer het (vrouwelijke) hormonale klachten betreft.

Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten in mijn praktijk of via een online consult. Samen gaan we op zoek naar de ware oorzaak van jouw klachten want alleen dan is volledig herstel mogelijk. Alle klachten die je ervaart vertonen een bepaalde samenhang. Als we de oorzaak aanpakken kan je lichaam tot rust komen. Je zult zien dat je klachten verminderen en vaak zelfs verdwijnen ♥

Nomali Fotografie (1823)_0025.jpg

Opleidingen:

 • Personal Hormonal Profiling - Overload Worldwide

 • Trainer Hormoonfactor - Sonnevelt Opleidingen

 • Orthomoleculaire Therapie - Natura Foundation

 • Medische Basiskennis - Total Health Opleidingen

 • Microbioom Evenwicht - BIOK center

 • Vakopleiding Hormoontherapie - Hormoon Community Nederland

Bij- en nascholing:

 • Masterclass Neurotransmitters - CellCare 

 • Vrouwenklachten - Total Health Opleidingen

 • Summerschool 'Herstel na Covid-19' - Natura Foundation

 • Hormoonbalans voor vrouwen - Ralph Moorman en Barbara Havenith 

 • Hormonale Fysiologie van het Bevallingsproces - Anna Verwaal 

 • Het darmmicrobioom en immuunsysteem van baby's; de invloed van de geboorte - Natura Foundation

 • Hoe de geboorte en het eerste levensjaar van invloed zijn op de verdere gezondheid - Natura Foundation

Ik ben aangesloten bij een beroepsvereniging (MBOG) waardoor je in aanmerking komt voor declaratie van een deel van de factuur bij je zorgverzeraar. Dit verschilt per zorgverzekeraar en is afhankelijk van hoe jij aanvullend verzekerd bent. Na betaling van de factuur kun je deze zelf indienen bij je zorgverzekeraar.

Mijn praktijkruimte op vrijdag

Tauro | President Kennedylaan 19, Den Haag

praktijkruimte_yvettedelint2.jpeg
praktijkruimte_yvettedelint.jpeg
bottom of page